07. september 2024
Facebook
pondelok, 30 október 2017 09:00

Česi používajú internetbanking viac ako Slováci, jednotkou v Európskej únii sú Dáni

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BRATISLAVA 30. októbra (WebNoviny.sk) - Internetbanking na Slovensku je už rozšírený na takmer rovnakej úrovni, ako je priemer Európskej únie. V minulom roku použilo internetbanking 45 % všetkých Slovákov a za priemerom únie zaostali len o štyri percentuálne body. Informovala o tom Slovenská sporiteľňa, ktorá vychádzala zo štatistík Eurostatu. Odporúčame:
Porovnanie cien potravín: V Poľsku sú o tretinu lacnejšie ako u nás, v Rakúsku si priplatíme 40% Ešte v roku 2007 používalo internetbanking na Slovensku len 15 % ľudí, teda zhruba každý siedmy Slovák. S rastúcim pokrytím internetového pripojenia sa počas desiatich rokov počet strojnásobil. K zvyšovaniu používania internetbankingu prispieva podľa Slovenskej sporiteľne aj to, že banky začali ďalšiu vlnu aktívneho zvýhodňovania elektronického bankovníctva oproti pobočkám. Priemer Európskej únie v rámci používania internetbankingu dosiahol 49 %. Česi sú lepší ešte o dva body a Rakúšania o ďalšie dva body. Jednotkou v únii sú Dáni s 88 percentami. Estónsko zaznamenalo podiel 79 %.

Viac k témam: banky, Európska únia, Eurostat, internetbanking
Zdroj: Webnoviny.sk - Česi používajú internetbanking viac ako Slováci, jednotkou v Európskej únii sú Dáni © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 167 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner